KENANGAN 2017 - Aisya Ismail

Monday, 1 January 2018

KENANGAN 2017

Assalamualaikum and hye readers~


Selamat Tahun Baru ai ucapkan kepada semua pembaca blog aisyaismail.blogspot.com. Warna-warni dan suka duka 2017 telah pun berakhir. Tercapai ke semua azam 2017? Ai tolak tepi semua tu. Taknak fikir dah sebab sekarang bukan lagi 2017. Dah 2018! So, ai hanya focus pada azam 2018. Bagaimanapun, terlalu banyak kenangan dalam tahun 2017 ini. Kenangan yang layak diingati sampai bila-bila. Entri kali ini hanyalah flashback kenangan 2017.



KENANGAN 2017




1- Pertama kali ke Istana Budaya - Ai peminat teater tapi ai tak pernah tengok teater yang dimainkan di Istana Budaya. Dia Semanis Honey sebuah muzikal adalah teater pertama ai di Istana Budaya.

2- Pengalaman di Skytrex - Terima kasih ana sebab ajak pergi Skytrex. Menguji diri juga nak lalui semua halangan dan rintangan sepanjang game.

3- Ipoh Mali - Walaupun cuma satu malam, tapi Ipoh officially tempat percutian pertama ai pergi dengan encik husband. Banyak masa yang dihabiskan di dalam kereta tapi tetap seronok.



KENANGAN 2017



4- Flight pertama - Akhirnya ai berjaya naik kapal terbang. Selama ni bukan taknak, tapi gayat melampau. Bila orang ajak bercuti jauh-jauh ai dah fikir macam-macam. Ai sanggup tak ikut percutian keluarga sebab takut naik kapal terbang punya pasal. Penangan acrophobia.

6- First raya sebagai seorang isteri - Ehemm! Beriya ni nak baju sedondon dengan encik husband. Tapi, ai tak suka sedondon material. Macam nak join nasyid pula. Kalau wedding kena sedondon tu ai ok je.

7- Join KKBA9 - Walaupun dah lama ai nak join KBBA9, tapi ai apply untuk join KKBA9 baru dua ke tiga bulan lepas kalau tak silap. Saja nak tunggu followers cecah 200 orang baru nak apply. Thank you Ben and team sebab sudi bagi ai join KBBA9.



KENANGAN 2017



8- Sambut hari jadi sebagai seorang isteri - Sweet moment 2017. Bertaman bunga bila encik husband tunaikan hasrat nak tengok permandangan dari tempat tinggi. Gayat ok.

9- Our 1st anniversary - Alhamdulillah, syukur selama setahun kami berjaya melalui liku-liku kehidupan sebagai suami isteri. Jauh lagi perjalanan kami. Tolong doakan kebahagian kami sehingga ke syurga.

10- Event pertama bersama blogger - Dulu ai tak rasa nak berjumpa dengan blogger-blogger. Pemalu lah katakan. Tapi 2017 membuka hati ai untuk menyertai event-event yang dianjurkan untuk para blogger. Seronok sangat rupanya. Malu letak tepi. Hihihi!


Cukup sepuluh kenangan manis dalam hidup ai. Ada lagi sebenarnya, tapi cukup lah apa yang ai senaraikan untuk dikongsikan bersama. Kalau nak senaraikan semua, lima entri pun tak cukup tau. Kenangan manis memang layak untuk diingati, kenangan pahit buangkan jauh-jauh. Semoga kita semua dijauhkan dari sifat dendam. Kalau tengok ulangan drama Dendam Aurora tak apa. Hehehe!





                                                                                      aisyaismail

11 comments:

  1. Kenal Ai di KBBA9. Semoga terus maju jaya.

    ReplyDelete
  2. tahniah ai..semoga 2017 ni meninggalkan banyak kenangan manis.. yang tak manis, kita jadikan pengajaran je. Happy new year

    ReplyDelete
  3. harap harap tahun ni sha dapat beraya dengan suami haha

    ReplyDelete
  4. Semoga sentiasa sukses dalam apa jua akak Ai lakukan. Terbaik kak Ai. :)

    ReplyDelete
  5. Happy New Year.. May this year gives you more sweet memories.. :D

    ReplyDelete
  6. Tak pernah sampai lagi Istana Budaya..

    ReplyDelete

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D